Menu weselne 190zł/os.

MENU TRADYCYJNE

190ZŁ/OS. – SOBOTA
180ZŁ/OS. – PIĄTEK

POKOJE DLA GOŚCI ORAZ
POKÓJ DLA MŁODEJ PARY GRATIS!!

POWITANIE GOŚCI WŚRÓD ZIELENI

  • CHLEBEM I SOLĄ
  • LAMPKĄ WINA MUSUJĄCEGO

OBIAD WESELNY

ZUPA
(DWIE DO WYBORU PODAWANE W WAZACH)

  • KRÓLEWSKI ROSÓŁ ZE SWOJSKIM MAKARONEM NA WOŁOWINIE GOTOWANY
  • ZUPA Z LEŚNYCH GRZYBÓW Z GRZANKAMI LUB SWOJSKIM MAKARONEM
  • WOŁYŃSKA ZUPA CEBULOWA Z WKŁADKĄ MIĘSNA I GRZANKAMI
  • BARSZCZ BIAŁY WARSZAWSKI Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ I ZIEMNIAKAMI
  • DELIKATNY KREM Z PIECZAREK Z GROSZKIEM PTYSIOWYM
  • AKSAMITNY KREM Z BROKUŁ Z NUTĄ CZOSNKU Z GRZANKAMI

DRUGIE DANIE
(CZTERY RODZAJE MIĘSA DO WYBORU 2 PORCJI NA OSOBĘ PODAWANE NA PÓŁMISKACH)

  • TRADYCYJNA ROLADA ŚLĄSKA Z SOSEM PIECZENIOWYM
  • ROLADA CHŁOPSKA Z KARCZKU NADZIEWANA OGÓRKIEM I WĘDLINĄ
  • ROLADKI Z UDEK FASZEROWANE MIĘSEM I PIECZARKAMI
  • BIAŁA PIECZEŃ SZPIKOWANA CZOSNKIEM I GOŹDZIKAMI
  • KARCZEK PIECZONY W ZIOŁACH
  • SCHAB PO SZTYGARSKU W SOSIE MUSZTARDOWYM
  • SCHAB SZPIKOWANY BOCZKIEM PODAWANY Z PIECZARKAMI
  • UDKO Z KURCZAKA ZE SKÓRKĄ RUMIANĄ
  • FILET Z KURCZAKA W PRZYPRAWACH MARYNOWANY
  • PANIEROWANA PIERŚ Z KURCZAKA W PŁATKACH KUKURYDZIANYCH Z ZIELONYM SOSEM

DODATKI
(DWA DO WYBORU):

  • ZIEMNIAKI Z WODY OBSYPANE KOPERKIEM
  • ZIEMNIAKI ODSMAŻANE
  • ZIEMNIAKI GNIECIONE
  • KLUSKI BIAŁE I CZARNE

SURÓWKI
(3 RODZAJE DO WYBORU)

  • Z KAPUSTY CZERWONEJ
  • Z KAPUSTY BIAŁEJ
  • Z KAPUSTY KISZONEJ
  • KAPUSTA PEKIŃSKA Z KUKURYDZĄ, OGÓRKIEM, GROSZKIEM
  • Z KAPUSTY ZASMAŻANEJ
  • MARCHEW Z BRZOSKWINIĄ
  • BURACZKI

DESER

  • LODY CASSATE Z PACHNĄCYMI OWOCAMI I BITĄ ŚMIETANĄ Z AROMATYCZNĄ POLEWĄ
  • PALETA 4 CIAST DO WYBORU 6ZŁ/OSOBA
  • TORT WESELNY PODAWANY NA PIĘTROWEJ PATERZE W ASYŚCIE SZTUCZNYCH OGNI W 4 SMAKACH DO WYBORU 9ZŁ/OSOBA

ZIMNA PŁYTA
UZUPEŁNIANA CZĘŚCIOWO DO GODZINY 1:00

  • SWOJSKIE WĘDLINY TAKIE JAK: SZYNKA Z LIŚCIEM, KIEŁBASA Z CIELĘCINĄ, BALERON WĘDZONY, KABANOSY WIEPRZOWE, POLĘDWICA SOPOCKA I SALCESON Z KAWAŁKAMI MIĘSA
  • MIĘSIWA PIECZONE TAKIE JAK: SCHAB FASZEROWANY ŚLIWKĄ, KARCZEK W ZIOŁACH PIECZONY, BOCZEK ROLOWANY Z PRZYPRAWAMI
  • BIAŁA RYBA PRZEKŁADANA WARZYWAMI
  • PALETY SERÓW WSZELAKICH Z ŻURAWINĄ
  • JAJA OD KURY W POŁÓWKI KROJONE FASZEROWANE SOSEM TATARSKIM

MIĘSIWA W GALARECIE
(2 RODZAJE DO WYBORU)

  • PIERŚ Z KURCZAKA Z WARZYWAMI
  • ROLADKI SZYNKOWE NADZIEWANE PASTĄ SEROWO-JAJECZNĄ
  • TRADYCYJNE NÓŻKI WIEPRZOWE
  • GOLONKA GOTOWANA W PIWIE
  • BIAŁA RYBA Z KAPARAMI I KOPERKIEM
  • SWOJSKIE OZORKI WIEPRZOWE

ŚLEDŹ
(2 RODZAJE DO WYBORU)

  • ŚLEDŹ W OLEJU Z CEBULKĄ
  • ŚLEDŹ POD BIAŁĄ PIERZYNKĄ Z TARTYM JABŁKIEM
  • ŚLEDŹ NA SPOSÓB WĘGIERSKI
  • ŚLEDŹ W SOSIE TATARSKIM

SAŁATKI
(2 RODZAJE DO WYBORU)

  • Z KURCZAKA WĘDZONEGO (CZERWONA FASOLA, KUKURYDZA, KAPUSTA PEKIŃSKA, SER ŻÓŁTY, JAJKA, MAJONEZ)
  • ŚLĄSKA (KARTOFLE, OGÓREK KISZONY, CEBULA, KIEŁBASKA W PLASTERKACH SMAŻONA, BOCZEK I INNE MIĘSA NA ZIMNO PODAWANE)
  • JARZYNOWA Z GOTOWANYCH WARZYW Z MAJONEZEM
  • WIOSENNA (Z TEGO CO W OGRODZIE I NA SKLEPOWYCH PÓŁKACH)
  • SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM, MAKARONEM I MARYNOWANYMI WARZYWAMI

1 CIEPŁA KOLACJA
SPECJALNOŚĆ WIECZORU – PODAWANA PRZEZ SZEFA KUCHNI

  • PŁONĄCY UDZIEC WIEPRZOWY WĘDZONY W NASZEJ WĘDZARNI PODAWANY Z BIAŁYM BARSZCZEM, CHLEBEM ZE SMALCEM,

2 KOLACJA
GRILL W OGRODZIE RESTAURACJI Z PIECZENIEM KIEŁBAS PRZY OGNISKU

  • KIEŁBASY WĘDZONE I BIAŁE
  • KARCZEK W ZIOŁOWEJ ZALEWIE
  • KRUPNIOKI W SREBERKU Z CEBULKĄ
  • SZASZŁYKI WARZYWNO-MIĘSNE
  • SOSY 3 RODZAJE
  • PAJDY CHLEBA
  • OGÓRKI KISZONE

3 CIEPŁA KOLACJA
(JEDNA DO WYBORU)

  • WĘGIERSKA ZUPA GULASZOWA Z WARZYWAMI I KLUSKAMI KŁADZIONYMI
  • FLAKI PO POLSKU Z PULPECIKAMI MIĘSNYMI
  • ZALEWAJKA Z BOCZKIEM WĘDZONYM, GRZYBAMI, KARTOFLAMI I ŚWIEŻO STOPIONYMI SKWARKAMI POLANA
  • BARSZCZ ZABIELANY Z CZERWONĄ FASOLĄ
  • BARSZCZ BIAŁY WARSZAWSKI Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ I ZIEMNIAKAMI
  • TRADYCYJNY ŻUREK GOTOWANY NA ZAKWASIE Z SZYNKĄ SWOJSKĄ
  • WOŁYŃSKA ZUPA CEBULOWA Z WKŁADKĄ MIĘSNA I GRZANKAMI
  • GULASZ WIEPRZOWY Z LEŚNYMI GRZYBAMI I PIECZYWEM

NAPOJE

  • KAWA, HERBATA BEZ OGRANICZEŃ
  • NAPOJE FIRMY PEPSI 2L/OSOBA

W CENIE:

  • BIAŁE POKROWCE NA KRZESŁA
  • OBSŁUGA KELNERSKA
  • SALA DOPASOWANA DO LICZBY GOŚCI
  • DEKORACJA SAL WESELNYCH
  • BIAŁE KWIATY W CENIE

RESTAURACJA „STARA BAŚŃ”
KATOWICE UL. WYROBISKOWA 5
MENAGER Tel: +48 695-389-454
www.stara-basn.pl
restauracja.stara.basn@gmail.com