Lwowskie biesiady

BIESIADY PRZY „LWOWSKIM STOLE”

LWOWSKI STÓŁ OBFITOŚCI

  • KACZKI, GĘSI, INDYKI PROSTO Z PIEKARNIKÓW WYJĘTE I SWYM ZAPACHEM ZNIEWALAJĄCE
  • GOLONKI, ŻEBERKA, KIEŁBASY SMAŻONE, BOCZKI, SCHABY ORAZ UDŹCE PIECZONE W CAŁEJ SWEJ KRASIE PODAWANE Z DODATKAMI
  • RYŻ Z WARZYWAMI PO POLSKU
  • KAPUSTA ZASMAŻANA
  • ŁAZANKI Z GRZYBAMI
  • BLINY, CEPELINY
  • WOŁYŃSKA ZUPA CEBULOWA
  • ZUPA Z KUREK LUB KRESOWA ZUPA Z MAŚLAKÓW
  • ŚLEDZIE Z MARYNOWANYMI MAŚLAKAMI A W KAMIONKACH SWOJSKI SMALEC Z PRZYPRAWAMI
  • OGÓRKI KISZONE, SURÓWKI, ŚLEDZIE Z MARYNOWANYMI MAŚLAKAMI I KISZONYMI RYDZAMI
  • PASTY SEROWE I INNE UZGODNIONE ORAZ INNYCH DODATKÓW MOC

POLECAMY TAKŻE:

  • PROSIE PIECZONE Z OGNIA
  • DZIKA PIECZONEGO W PIECU CHLEBOWYM
  • JAGNIĘ PIECZONE
  • GULASZ Z JELENIA W KOCIOŁKU NAD OGNISKIEM NA DWORZE PODAWANY
  • DANIA Z GRILLA